Novosti

7 stvari koje loši roditelji redovno rade vikendom

Sama pomisao na vikend tokom radne nedelje automatski nam izmami osmeh na licem, a Lora Vanderkam, stručnjak za raspolaganje vremenom, izdvojila je nekoliko ključnih stvari koje uspešni roditelji nikako ne rade tokom vikenda.
Ne dozvolite da vam vikend propadne tako što ćete se na vreme osloboditi svih loših navika koje mogu negativno da utiču na vas i članove vaše porodice.
Ne planirate šta ćete raditi tokom vikenda

Tokom nedelje je mnogima od nas teško da budu fokusirani usled brojnih poslovnih obaveza i zbog toga je veoma važno da vikend iskoristite na najbolji mogući način, a ne da ga provedete ispred televizora.

Vrlo lako je sebi i ostalima reći da ste umorni i provesti vikend unutar četiri zida, a to je najgora stvar koju možete da uradite.

Ako napravite određeni plan obaveza ili zabavnih aktivnosti imaćete čemu da se radujete i smanjićete šanse da proćerdate svoja dva slobodna dana.

Ne radite ništa zabavno nedeljom i kukate zbog ponedeljka

Ublažite sumorno raspoloženje koje će se sigurno javiti u nedelju tako što ćete dan provesti baveći se zabavnim stvarima koje uključuju celu porodicu.

Možete da svaku nedelju imate porodičnu večeru ili bilo koju drugu zabavnu aktivnost zbog koje ćete se radovati poslednjem danu vikenda.

Prespavate pola dana

Znamo da je primamljivo iskoristiti vikend za duže ostajanje u krevetu, ali ako ustanete ranije od svojih ukućana imaćete vremena i za aktivnosti u kojima možda samo vi uživate i koje su vam jako važne.

Ako želite da odete na trening, završite omiljenu knjigu ili možda završite neke preostale obaveze sa posla, mnogo manje ćete poremetiti ostale članove porodice ako rešite da to uradite ujutro umesto u sred dana.

Ne bavite se posebnim aktivnostima

Srećne porodice često imaju posebne aktivnosti koje su rezervisane samo za vikend. Možete da subotu veče svi provedete tako što ćete otići u bioskop, na picu ili slatkiše.

Ne samo da ćete uživati, već ćete na taj način stvoriti lepa sećanja.

Ne odvajate vreme za mali odmor

Dremanje nije samo za decu. Ako ohrabrite celu porodicu da u nekom trenutku odrema, na taj način ćete imati dovoljno energije da preostali deo dana iskoristite na najbolji mogući način, a ujedno ćete telu pružiti i malo mira od užurbane svakodnevice.

Ne uspevate da se izborite sa obavezama

Nemojte odvajati jedan ceo dan za spremanje kuće, kupovinu ili bilo koju drugu obavezu.

Umesto toga, dajte sebi određeni vremenski period koji će vas motivisati da obavite sve obaveze znatno brže nego da stalno računate da pred sobom imate ceo dan i odlažete stvari.
na ovaj način ćete imati znatno više vremena da radite zabavne stvari.

Ne odvajate se od tehnologije

Odmor od kompjutera, smartfona ili tableta smanjiće stres koji će možda neki poslovni mejl stvoriti i osloboditi dodatno vreme za odmor i uživanje sa ostatkom porodice – pogotovo ako i oni urade istu stvar.

Ako ipak morate da se tokom vikenda posvetite poslu, baš kao i sa drugim obavezama, odredite tačno vreme koje ćete mu posvetiti i tako brže završiti umesto da svako malo proveravate mejl.

(Telegraf.rs)

POVEZANE OBJAVE

Back to top button
Close