Novosti

Dečak (10) je zamolio ljude na ulici da mu pripale cigaretu. Šta mislite, kako su reagovali? (VIDEO)

Mladi režiser po imenu Denis odlučio je da postavi skrivene kamere na ulicama svog grada i snimi reakcije prolaznika na desetogodišnjeg dečaka, inače Denisovog komšiju, koji nikako ne uspeva da zapali cigaretu. Ali, nije mogao da ni da nasluti šta će zabeležiti.

S jednom cigaretom u ruci, a sa još dve zadenute za uho, klinac je očajnički molio odrasle da mu pozajme upaljač ili šibicu. Na sreću, većina pušača reagovala je negativno. Neki su mu čak otimali cigarete, lomili ih, a pala je i po koja dobronamerna ćuška.

Ipak, jedna elegantna plavuša, koja je stajala ispred tržnog centra, pomogla je dečaku i zapalila mu cigaretu uz reči “sreća tvoja da sam i sama počela da pušim u tvojim godinama”. Šta je time htela da kaže, nije nam najjasnije.

 

Takođe, bilo je par ljudi koji su čak “užickali pljugu” od ovog deteta, a bilo je i onih koji koji su prošli pored mališana praveći se da ništa ne primećuju.

No, u jednom trenutku, dečak se preselio u obližnji parkić, a onda se dogodilo nešto zaista neočekivano. Dečaku je prišao čovek po imenu Rajan, bivši pušač čija priča je toliko potresna, da se mališan rasplakao. Čučnuo je ispred dečaka i hrapavim, robotskim glasom mu ispričao šta je u njegovom životu značila cigareta.

Pušio sam dve kutije dnevno. Sad u grlu imam veliku rupu. Toliko je ružna da ne želiš da je vidiš. Molim te, obećaj mi da nikada nećeš zapaliti niti jednu cigaretu – poručio je Rajan koji zbog raka grla i pluća nosi aparatić, sličan onom koji nosi čuveni fizičar Stiven Hoking, koji mu omogućava da govori.

Denis nije mogao više da izdrži u zasedi iza kamere, pa je pristupio čoveku. Objasnio mu je o čemu je reč i zahvalio mu se na iskrenosti. Rajan je pogledao pravo u kameru i poručio kako od pušenja cigareta može da se dobije samo rak.

– Svi misle da su cigarete zabavne. Verujte mi na reč, ne treba vam to u životu. Ovo je surova istina o cigaretama – rekao je Rajan pokazujući na sondu u grlu.

(Telegraf.rs)

POVEZANE OBJAVE

Back to top button
Close